Contact
Heinenoord
010 – 414 68 44

Hoogeveen
0528 – 745 741

Mail:
info@powerrental.nl

Groene stroom

Duurzaam begint met het verminderen van het stroomverbruik, maar we zullen ook moeten overstappen op schone energie. Waar haal je die benodigde groene stroom voor al het materieel vandaan? F&L Powerrental is een familiebedrijf dat tijdelijk stroom, licht, warmte, water en drinkwater levert voor bouwplaatsen. Wij hebben daarbij altijd oog voor duurzaamheid, want op eigen initiatief investeert het in slimme en duurzame oplossingen. Van groen, groener tot groenste oplossing voor de bouwplaats of evenementen.

Schone en duurzame energie

De zorgen voor het klimaat worden groter. Over negenentwintig jaar moeten alle steden en dorpen in Nederland onder andere energieneutraal zijn. Het gebruik maken van de netaansluiting is de meest duurzame vorm van energie die er is, maar dit is steeds moeilijker te verkrijgen. Investeren in slimme, duurzame oplossingen die eventueel in combinatie met de netaansluiting ingezet kunnen worden op locatie is van groot belang. Om de doelstellingen te behalen, investeren wij onder meer in grote batterijsystemen, aggregaten met HVO en biobrandstof, zonnepanelen en het waterstofaggregaat.

Groene oplossing: het aggregaat

Aggregaten zijn niet te missen. Een duurzaam aggregaat werkt op HVO en biobrandstof. De voordelen van biobrandstof zijn dat deze uitstoot geurloos is en het heeft minder emissies, zoals de uitstoot van stikstofoxiden en zwavel. In combinatie met biobrandstof en een roetfilter kan de uitstoot gereduceerd worden met maar liefst 99,9%. De Biobrandstof is weliswaar duurder dan gewoon diesel, maar met de besparing in verbruik die dit hybride model oplevert, zijn de extra kosten gedekt.

Groenere oplossing: the battery pack

Naast de duurzame aggregaten zijn er nog meer opties om de CO2-uitstoot te verminderen, zoals de battery pack. Dit is een groot batterijsysteem van bijvoorbeeld 100 kilowatt dat kan dienen als een duurzame aanvulling op andere oplossingen voor stroomvoorzieningen. Het is ideaal om een te kleine netaansluiting te vergroten als dat nodig is. Piekmomenten waarbij veel stroom nodig is kunnen gemakkelijk worden opgevangen, zoals de bouwlift en de torenkraan die over het algemeen piekspanning gebruikers zijn. Dankzij het batterijsysteem van F&L Powerrental hoeven er geen extra aggregaten te draaien die schadelijke stoffen uitstoten. Daarnaast heeft F&L Powerrental kleinere batterijsystemen die aggregaten hybride maken. Op deze manier kunnen er allerlei combinaties gemaakt worden om het stroomverbruik te verduurzamen. Biobrandstof in combinatie met een accu is bijvoorbeeld een van de groenere oplossingen.

Groenste oplossing: waterstofaggregaat

Een van de meest schone opties voor het opwekken van stroom is het waterstofaggregaat. Wij zijn de eerste verhuurder die deze sinds 2022 kan aanbieden. “Onze accu-container is een groene oplossing, maar deze moet nog wel worden opgeladen. Dit is niet altijd mogelijk door middel van een stroomnetwerk en zo vallen we noodgedwongen terug op de dieselgenerator als stroomtoevoer. Wij zijn gaan kijken of we een completere groene oplossing kunnen aanbieden. Een opstelling zonder CO2-uitstoot: het waterstofaggregaat. Deze aggregaat is bij uitstek geschikt voor het opladen van elektrisch bouwmaterieel, zoals graafmachines.”

De hydrozine wordt in het aggregaat omgezet in waterstof en vervolgens in elektriciteit door een conventionele brandstofcel. Op deze manier kan waterstof op een gebruiksvriendelijke en veilige manier worden toegepast als emissieloze en duurzame energiebron. Doordat zowel het reformer proces als de omzetting in de brandstofcel op lage temperaturen plaatsvindt, ontstaan er geen schadelijke stoffen, zoals zwaveloxides, stikstofoxides of fijnstof. Vermogen wordt geleverd zonder uitstoot, een schone omgeving en geen geluidshinder. Het proces is volledig fluisterstil en daardoor overal toepasbaar. Het waterstofaggregaat is een fantastische duurzame oplossing voor het opladen van elektrisch bouwmaterieel.