Drinkwater in de zomer

Met de zomermaanden voor de deur stijgt de vraag naar drinkwater. Nederland behoort tot de landen met het schoonste drinkwater. Maar wat als er geen vaste wateraansluiting is op locatie? Hoe regel je dan het drinkwater? Met mineraalwater uit flessen of pakken? Met jerrycans? Dat kan gemakkelijker met drinkwatercontainers.

Voor kwalitatief en veilig drinkwater kan je ervoor kiezen om een drinkwatercontainer neer te zetten. Deze kan;

  • Gekoppeld worden aan de netaansluiting om de watercapaciteit te vergroten;
  • Of standalone dienen om op bijvoorbeeld een afgelegen plek toch in drinkwater te kunnen voorzien.

Een drinkwatercontainer is ontworpen voor het opslaan en distribueren van drinkwater. Het water is opgeslagen in ‘watertanks’. Deze kunnen vooraf worden gevuld met schoon water en dan wordt de container naar locatie getransporteerd en aangesloten. Raakt de container leeg? Dan komen wij de drinkwatercontainer vullen op locatie. Of je kunt de watercontainer aansluiten op een netaansluiting.

Wat is de capaciteit wat een drinkwatercontainer?
Hier zijn verschillende opties in die variëren van 1.000 – 6.000 liter. Is dit niet genoeg? Dan hebben we ook nog een optie voor 26m3 of waterzakken vanaf 50m3.

Drinkwater dat voldoet aan kwaliteitseisen
Drinkwatervoorzieningen moeten voldoen aan veel kwaliteitseisen, zoals is vastgelegd in de Drinkwaterwet en het Drinkwaterbesluit. Dat is van groot belang voor de veiligheid van het water, zeker voor het drinkwater in de warme periodes. Wij garanderen dat ons water voldoet aan de Europese wet- en regelgeving. De hardheid en de temperatuur van het water wordt continue gemeten en inzichtelijk gemaakt. Onze nieuwste watercontainers kunnen naast verwarming een airco hebben (op aanvraag).

Het is altijd mogelijk om tijdelijk drinkwater op locatie te regelen. Vraag het wel op tijd aan in/voor de drukke zomerperiode.

Terug naar overzicht