Wat is HVO diesel?

Wat is HVO diesel en wat zijn de voordelen?
De afkorting HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Dit type dieselbrandstof is geproduceerd op basis van met waterstof behandelde plantaardige oliën en restafval, zoals dierlijke vetten. Het getal ‘100’ achter HVO geeft aan dat het gaat om een duurzame diesel van hoge kwaliteit in de meest pure vorm (100%), dus niet gemixt.Tijdens het productieproces worden onzuiverheden verwijderd en zuurstofmoleculen vervangen door waterstof. Het resultaat is een HVO-brandstof die de kwaliteit van fossiele diesel overtreft, maar qua chemische samenstelling vergelijkbaar is, en dus eenvoudig kan worden gemengd met traditionele diesel en dieselmotoren niet hoeven worden aangepast.

Wat zijn de voordelen van HVO100?
Motors die draaien op HVO100 diesel bieden veel voordelen op het gebied van duurzaamheid. Zoals CO2e-reductie tot wel 90% en een lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, koolwaterstof, stikstofoxiden, koolmonoxide en PAK’s.Het gebruik van HVO100 verbeterd de (lokale) luchtkwaliteit en is ook goed voor de motor. Door het gebruik van HVO100 blijven filters en injectoren langer schoon. Deze problemen vinden vooral in de koudere periodes plaats met alle gevolgen en kosten van dien. Ook is HVO100 uitermate geschikt voor de reductie van CO² in de binnensteden, op bouwplaatsen en festivals.

Puur of gemengd
HVO brandstoffen zijn er in allerlei mengvormen. Deze brandstof kan zowel puur als geblend met fossiele diesel gebruikt worden. HVO20 bestaat bijvoorbeeld uit 20% HVO en 80% fossiele diesel. Onze HVO die wij gebruiken is HVO in de meest pure vorm: HVO100 en biedt duurzaamheidsvoordelen. Daarbij voldoet deze dieselvariant aan de EN15940 specificatie voor paraffinische dieselbrandstof.

Waarom stapt F&L Powerrental over op HVO 100
Het behoud van milieu en een schonere toekomst staan bij F&L Powerrental op de eerste plaats. Naast onze batterijcontainers, hybride opstellingen en onze 100% emissieloze waterstofgenerator met Hydrozine als brandstof, tanken we nu ook onze conventionele generatoren, lichtmasten en brandstoftanks af met HVO100 om het maximaal haalbare eruit te halen. En de op de vraag is literprijs duurder dan de gewone diesel is het antwoordt kortbonding Ja maar wij als F&L Powerrental nemen dat verschil voor rekening en betaald u bij ons de reguliere brandstofprijs. Groen, Groener, groenst.

Terug naar overzicht