Opties voor tijdelijke watervoorzieningen op de bouwplaats

Artikel voor in de Cobouw: Opties voor tijdelijke watervoorzieningen op de bouwplaats. Water is op iedere bouwplaats onmisbaar. Hoe regelen jullie (drink)water op het bouwterrein als er geen vaste wateraansluiting is of als deze niet toereikend is? Is dat bijvoorbeeld met jerrycans, een IBC-container of drinkwatercontainer? F&L Powerrental biedt diverse watervoorzieningen van 1.000 – 50.000 liter om warm en koud water voor de bouwplaats te regelen, zodat jij als bouwbedrijf geen omkijk hebt naar goede watervoorzieningen.

Op een dag drinken we in Nederland gemiddeld vier koppen koffie, wassen we zes keer onze handen, gaan we vijf tot acht keer naar het toilet en drinken we twee liter water. Thuis draai je de kraan open en komt er drinkwater uit. Bij tijdelijke en mobiele watervoorzieningen is dat echter niet altijd vanzelfsprekend. F&L Powerrental verzorgt hoogwaardige tijdelijke watervoorzieningen, een van de dingen die altijd aanwezig moeten zijn op een bouwplaats. Dit kan gemakkelijk en veilig geregeld worden door drinkwatercontainers en ‑buffers, waterzakken, opstartcontainers (container dat voorziet in drinkwater en stroom) of een combinatie van deze vier.

Watervoorziening is onmisbaar op de bouwplaats
F&L Powerrental heeft drinkwatercontainers in verschillende maten en opties. Deze variëren van 1.000 liter tot wel 6.000 liter. Aan de hand van wat nodig is, wordt gekeken naar de beste optie voor de bouwplaats. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de watercontainer gekoppeld wordt aan de netaansluiting, maar als er geen vaste wateraansluiting is of als deze niet toereikend is, kan gebruikgemaakt worden van een drinkwatercontainer van 26m3 of waterzakken vanaf 50m3. Hierdoor kan F&L Powerrental altijd voorzien in de drinkwaterbehoefte. Hoeveel water nodig is op de bouwplaats maakt niet uit, voor alles is een oplossing op maat. Door te combineren van diverse containers, tanks- en/of waterzakken is alles mogelijk.

Het grote voordeel van deze wateroplossingen is dat je als werkgever voldoet aan de plicht om te zorgen voor kwalitatief drinkwater, maar ze leveren nog veel meer voordelen op:

  • De medewerkers hebben altijd drinkwater tot hun beschikking. Er hoeven bijvoorbeeld geen plastic flessen water ingekocht of meegenomen te worden. Vaak worden duurzame bidons aangeschaft voor de medewerkers. Beter voor het milieu!
  • Dagelijks jerrycans verversen en schoonmaken is verleden tijd.
  • Zijn de vaste wateraansluitingen nog niet geregeld op de bouwplaats, dan kunnen de bouwwerkzaamheden toch starten op het gewenste moment.
  • Als de vaste netaansluiting niet toereikend genoeg is, kan er een watertank of -zak bijgezet worden om alsnog voldoende water op de bouwplaats te hebben.
  • Je hebt op deze manier ook drinkwater voor de werkzaamheden die moeten voldoen aan de kwaliteit van het drinkwater.
  • Warm water wordt geregeld door middel van een boiler.
  • F&L Powerrental zorgt voor de juiste waterdruk en controle van het drinkwater, zodat er geen infectieziekten kunnen ontstaan.
  • Op aanvraag kan F&L Powerrental de aansluiting van bijv. de watercontainer voor je regelen.
  • Zo regel je gemakkelijk schoon en veilig drinkwater op een bouwterrein, zodat het altijd, in de juiste hoeveelheid aanwezig is!


Veiligheid van drinkwater voorop
Tijdelijke drinkwatervoorzieningen moeten aan veel kwaliteitseisen voldoen, zoals is vastgelegd in de Drinkwaterwet en het Drinkwaterbesluit. F&L Powerrental besteedt veel aandacht aan de veiligheid van de eerste levensbehoefte ‘drinkwater’. F&L garandeert altijd dat het voldoet aan de Europese wet‑ en regelgeving. Zij doen dat door drink‑ en afvalwater te scheiden, watermonsters op aanvraag naar het laboratorium te sturen om de waterkwaliteit op dat moment te testen, constant de kwaliteit van de installatie te bewaken en de waterleidingen altijd grondig te reinigen, desinfecteren en spoelen.

“Onze nieuwste watercontainers hebben naast verwarming ook een airco (op aanvraag). Daarnaast krijgen de containers monitoring, waarbij onder andere de hardheid en de temperatuur van het water continu gemeten worden en inzichtelijk zijn. Dit zijn fantastische ontwikkelingen binnen de tijdelijke drinkwatervoorzieningen. Wij blijven investeren in slimme en duurzame oplossingen”, aldus F&L Powerrental.

Drinkwater en stroom in één container
Drinkwater kan ook in combinatie met stroom geleverd worden, voor bijvoorbeeld een kantoorunit. Hier heeft F&L Powerrental de opstartcontainer voor. Deze unit wordt compleet afgeleverd met 1.000 liter HVO100 (een duurzaam alternatief voor diesel) en 1.000 liter drinkwater. Inclusief een installatie waarmee het water wordt gedesinfecteerd. De opstartcontainer kan uiteraard gecombineerd worden met een drinkwatercontainer, buffer of waterzak.

Spoel- en afvalwater
Op de bouwplaats heb je ook te maken met spoel‑ en afvalwater. Naast het verzorgen van de waterinfrastructuur voor drinkwater, kan F&L Powerrental dat ook voor afvalwater. Dit wordt gerealiseerd door middel van een container die geschikt is voor locaties waar zowel aan‑ als afvoer van water nodig is. Denk hierbij aan sanitaire voorzieningen, zoals toiletwagens. Deze container met zowel schoon water als een vuilwateropslagcapaciteit biedt een complete oplossing. En is in verschillende categorieën beschikbaar met als voorbeeld 5.000 liter.

Gemakkelijk water en stroom op de bouwplaats
Het creëren van drinkwater op een bouwplaats hoeft dus niet moeilijk te zijn. De opties van F&L Powerrental maken warm en koud water op locatie gemakkelijk en het drinkwater voldoet altijd aan de wet‑ en regelgeving. Voor elke vraag is een maatwerkoplossing waar de waterspecialisten van F&L Powerrental, het bedrijf dat tijdelijke stroom, licht, warmte en (drink)watervoorzieningen levert en installeert, je graag bij adviseren.

Terug naar overzicht