F&L Powerrental pakt door met emissieloze aggregaten

F&L Powerrental, verhuurspecialist voor tijdelijke stroom, warmte, water en lichtvoorzieningen, pakt door en breidt de emissieloze verhuurvloot van Hydrozine aggregaten uit.

Eerste verhuurder
“Wij zijn als eerste verhuurder aan de slag gegaan met het Hydrozine aggregaat”, aldus Ralph van Veen, directeur F&L Powerrental. “Zowel bouw als infra heeft een grote behoefte aan offgrid emissieloze energie. Het is belangrijk om op tijd op te schalen, zodat we aan de vraag kunnen blijven voldoen. Een groot deel van de volgende productiebatches van de Hydrozine aggregaten van DENS is daarom bestemd voor F&L Powerrental.”

Groen, groener, groenst
F&L Powerrental is een groene onderneming, voorloper op het gebied van groene stroom en investeerder in de toekomst. Zij geloven in slimme oplossingen door gebruik te maken van de nieuwste hedendaagse technologie waar de Hydrozine aggregaat een van is.

Hydrozine
Het emissieloze aggregaat dat ontwikkeld is door DENS wekt energie op, op basis van de vloeibare waterstofdrager Hydrozine. Hydrozine maakt het mogelijk om grote hoeveelheden waterstof op te slaan en transporteren. De Hydrozine wordt in het aggregaat terug omgezet naar waterstof en vervolgens in elektriciteit door een conventionele brandstofcel. Op deze wijze wordt waterstof ingezet als emissieloze en duurzame energiebron. Doordat het gehele proces onder lage temperatuur plaatsvindt, vindt er geen uitstoot plaats van schadelijke stoffen zoals fossiele CO2, zwaveloxide, stikstofoxide of fijnstof. Daarnaast is het aggregaat volledig fluisterstil.

Samenwerking
“De samenwerking met F&L Powerrental is heel belangrijk voor ons”, zegt Max Aerts, CEO DENS. “Het vertrouwen dat zij ons geven in de uitrol van het emissieloze aggregaat is essentieel. Een solide verhuurpartner voorzien van een eigen service- en onderhoudsteam maakt het mogelijk om op grote schaal aan de slag te gaan met deze betrouwbare en krachtige laadstructuur.”

Terug naar overzicht